Natuur

Bureau Wassink is een eenmanszaak op gebied van natuuronderzoek. Het wordt gerund door Gejo Wassink. In de ornithologische wereld is hij bekend op het gebied van oehoe-onderzoek. Hij is medeoprichter en penningmeester/secretaris van de OehoeWerkgroep Nederland (OWN). Lange tijd was hij bestuurder binnen de Vogelwerkgroep Zuidoost-Achterhoek en de KerkuilenWerkGroep Achterhoek-Liemers (archivaris). Daarnaast is hij vrijwilliger voor Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland.

Wassink heeft veel ervaring op het gebied van broedvogelinventarisaties. Bekend zijn de broedvogelinventarisaties van het Aaltense Goor en† gebiedsinventarisaties rondom Winterswijk (Vogelwerkgroep Zuidoost-Achterhoek). Ook deed hij mee aan verschillende projecten van SOVON (PTT, BSP, BMP).

In het verleden was hij lid van de Herpetologische studiegroep Nederland en inventariseerde amfibieŽn en reptielen in de Achterhoek.

Onderwijs

Wassink is werkzaam binnen het speciaal basisonderwijs, en genoot zijn opleiding aan de PABO. Binnen het onderwijs specialiseerde hij zich op gebied van Natuur- en Milieueducatie, Techniek en ICT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bureau Wassink

Het adres van waaruit Bureau Wassink opereert. Naast de boerderij hebben we een kikkerpoel laten aanleggen. Inmiddels groeien hier GevlekteĖ en Rietorchissen.